ایمیل اولین سرویس دیجیتال برای انتقال پیام و ارتباط با دیگران در بستر اینترنت و خارج از محدوده گوشیهای آنالوگ بود. با پیشرفت در صنعت رسانه دیجیتال و عملکرد آسانتر پیامرسانهای اجتماعی، کمکم استفاده عمومی از ایمیلها کم شد واینطور به نظر میآید که کلا ایمیل از رونق کاراییاش افتاده است .
اما با نگاه به آمار شرکتهای خدمات سرویس ایمیل متوجه میشویم که نه تنها ایمیل همچنان زنده و پابرجاست بلکه در حال حاضر به دلیل گسترش کسبوکار آنلاین و استفاده روزافزون از گوشیهای هوشمند، استفاده از ایمیل همچنان رایج است. در واقع خیلی از مردم سراسر دنیا هنوز هم برای بخش عمدهای از ارتباطات خودشان به ایمیل متکی هستند. در سال ۱۳۹۵، ۲۰۵ میلیارد ایمیل مختلف در روز تبادل شده است.
7 دلیل اصلی اهمیت امنیت ایمیل را برای حفظ امنیت شخصی خود حتما باید بدانیم. ایمیل به عنوان یه راه مهم در ارتباطات هنوز در بسیاری از نقاط جهان استفاده میشود و خیلی از افراد برای برقراری ارتباط با همکاران، دوستان و خانواده از ایمیل استفاده میکنند. همچنین ایمیل محل چک کردن تصاویر، داکیومنتها، نامههای دیجیتال با موضوعات گوناگون و یا اخبار وبسایتهایی است که در آنها اشتراک داریم.
اهمیت امنیت ایمیل چه زمانی مشخص میشود؟
اهمیت امنیت ایمیل زمانی مشخص میشود که فراموش نکنیم که این سیستم ارتباطی به بخشی از هویت ما در فضای مجازی گره خورده. چون ما از ایمیل برای ایجاد حساب کاربری در پلتفرمهای مختلف، تائید لاگین، پیگیریهای مختلف، اشتراک گذاری اطلاعات گاها محرمانه، معرفی خود در رزومههای کاری استفاده میکنیم.
بنابراین جای تعجب نیست که مجرمین سایبری به دنبال روشهایی برای وارد شدن به اینباکس ایمیل افراد هستند.

چرا امنیت ایمیل اهمیت دارد؟
در سالهای گذشته، مجرمین سایبری موفق شدند بسیاری از کمپانیهای بزرگ دنیا را هک کرده و به اطلاعات تمامی کاربران آنها دسترسی یابند. اگر فکر میکنید در ایمیل شما اطلاعات ارزشمندی وجود ندارد بهتر است تجدیدنظر کنید. چرا که هدف مجرمان سایبری از هک کردن ایمیل شما دلایل بسیاری دارد.
- هکرها یا برای دستیابی به اسرار محرمانه موجود در اینباکس شما، یک خطر جدی برای حفظ امنیت ایمیل شما هستند. آنها ایمیلتان را هک میکنند چون به اطلاعات شما جهت سواستفادههای شخصی نیاز دارند.
- ممکن است به اسم و مشخصات شما برای سازمانهای مختلف ایمیل بزنند که برای شما و آینده شما خطر آفرین باشد، در حالی که شما اصلا از چنین چیزی خبر هم نداشتید.
- با بدست اوردن اطلاعات شخصی شما و دوستان یا همکاران شما به حسابهای بانکی شما دست یابند و به راحتی حساب بانکی همگی خالی از موجودی شود.
- ممکن است رمز عبوری شما را با نامهای کاربری مطابقت دهند. یا بنا به دلایلی شما را در سایتهای دیگر عضو و از مشخصات شما سواستفاده شخصی کنند.
- اگر ایمیل شما یک ایمیل سازمانی باشد احتمالا بسیاری از اسرار و اهداف سازمان در آن مشخص شده. شاید بسیاری از رقبا برای دستیابی به آنها حاضر باشند اینباکس شما را هک کنند.
- ممکن است هدف هکرها این باشد که از طریق ایمیل شما به اطلاعات افراد مهمتری در سازمان دسترسی یابند. و یا صندوق مالی شرکت هدف اصلی آنها باشد.
- و به احتمال کمتری پای یک دشمنی و کینه توزی برای خراب کردن شما یا سازمانی که در آن کار می کنید، در میان باشد.
بنابراین
اگر یکی از این موارد پیش بیاید، در ظاهر شما فقط یه قربانی هستید. اما در واقعیت مقصر تمام مشکلات و ضرر و زیانها خود شمایید. زیرا تمام اطلاعات بر اساس یک اعتماد به شما ایمیل میشود و شما بدون جدی گرفتن امنیت ایمیل خود، نتوانستید پاسخگوی خوبی به این اعتمادها باشید. بنابراین الان بیشتر به حفظ امنیت ایمیل و اطلاعات خود پی بردهاید.
در این مقاله ما قصد داریم با چند روش به شما کمک کنیم تا محیط ایمیل خود را امنتر کنید و این موضوع را جدی بگیرید.

برای حفظ امنیت ایمیل خود چه کنیم؟
یک رمز عبور قوی برای پسورد خود انتخاب کنید.
برای هر حساب کاربری از یک رمز جدید استفاده کنید. هرچند این کار آسانی نیست. اما یکی از حیاتیترین راهها برای تأمین امنیت ایمیل و در نتیجه امنیت شما در دنیای اینترنت است.
این روش یک مزیت بزرگ دیگر هم دارد. در صورتی که شما رمز عبوری که برای همه اکانتهای خود به کار بردهاید را فراموش کنید، ممکن است دیگر نتوانید به هیچکدام از این اکانتهایتان دسترسی داشته باشید.
برای ایجاد یک پسورد قوی از کلمات یا اعداد ساده استفاده نکنید. خیلی از افراد اسم یا سال تولدشان را به عنوان پسورد انتخاب میکنند و یا اعداد ساده ای مثل 1تا 6 را به عنوان پسورد برمیگزینند. این پسوردها راه را برای هکرها هموارتر و دسترسی به اطلاعاتتان را راحتتر میکند. برای پسورد از ترکیب حروف (ترجیحا نامفهوم)، اعداد و علامتها استفاده کنید. میتوانید در این بین از کپسلاک و اسپیس هم بهره ببرید.
مراقب ایمیلهای تبلیغاتی و فیشینگها باشید.
هر ایمیلی که برایتان ارسال می شود را باز نکنید. همه ایمیلها خصوصا ایمیلهای تبلبغاتی و وسوسه انگیز ارزش ندارند که پسوردتان را قربانی کنید.
عموما فیشینگها با محتوای وسوسه انگیز از طرف یک سازمان بسیار معتبر ارسال میشود و پیشنهادات وصف ناشدنی به شما میدهند. اگر منتظر ایمیل از طرف چنین شرکتها یا کمپانی هایی نبودید به این موضوع فکر نکنید که برای شما معجزه رخ داده و آن شرکت شما را برگزیده. بر عکس شما از طرف یک هکر برای سرقت اطلاعاتی برگزیده شدهاید.
دقت کنید که این ایمیل ها عموما حاوی یک لینک هستند. اگر به هر دلیلی این مدل از ایمیل ها را باز کردید برای حفظ امنیت ایمیل، به هیچ وجه بر روی لینکها کلیک نکنید.
از یک آنتی ویروس مطمئن و قوی استفاده کنید.
فقط هک شدن رمزهای عبور توسط هکرها نیست که امنیت شما را به خطر میاندازد. ممکن است به هر دلیلی کامپیوتر شما به یک ویروس آلوده شود. این اتفاقی است که به هر حال برای همه ما پیش میآید. برای جلوگیری از این خطر، از دانلود فایل با منابع ناشناخته خودداری کنید. از سایتهای مشکوک و خطرناک بازدید نکنید و حتماً از یک آنتیویروس استفاده نمایید.

مواطب باشید جز خودتان هیچکس به ایمیل شما دسترسی پیدا نکند.
جدول IPهایی که در حال استفاده از حساب شما هستند کنترل کنید. برای این کار، در پایینترین بخش صفحه جیمیل، گزینه ای به نام Detail قرار دارد. با ورود به آن میتوانید زمان، مکان و حتی دستگاههایی که از آنها برای ورود به حساب شما استفاده شده را مشاهده نمایید.
اگر هرگونه فعالیت مشکوکی در این بخش دیدید، ابتدا گزینه Sign out All other Sessions را فشار دهید. بدین صورت همه مهاجمین به بیرون رانده می شوند. سپس به سرعت نسبت به تعویض پسورد خود اقدام نمایید. (در یاهو نیز بخشی مشابه وجود دارد کهSession های متصل را به نمایش در میآورد. اما در آنجا گزینهای برای بیرون کردن مهاجمین احتمالی تعبیه نشده است)
ورود دومرحله ای را فعال کنید
با راهاندازی این بخش، یک مرحله دیگر به فرآیند ورود شما اضافه میشود. بدین صورت که پس از وارد کردن پسورد، یک کد محرمانه به موبایلتان پیامک می شود. پس از وارد کردن آن کد در نهایت میتوانید به اطلاعات خود دسترسی پیدا کنید. البته نگران نباشید، با فعال کردن ورود دو مرحلهای، هربار نیاز به وارد کردن کرد ندارید. این روش تنها بر روی کامپیوترها و IPهایی صورت میگیرد که تا به حال به حساب شما متصل نشدهاند.